Business Development Manager

Job

De Business Development Manager is ambassadeur en het gezicht van Pivot Park binnen en buiten de campus. De Business Development Manager richt zich op het aantrekken van startende en groeiende (pharma en drug discovery) bedrijven en het faciliteren van bestaande bedrijven op Pivot Park. Daarnaast legt de Business Development Manager een link met de life sciences sector, zowel nationaal als internationaal.
Om de doelstellingen te realiseren is het van belang de relaties met (potentiële) huurders, wetenschappelijke instituten, bedrijven en organisaties te onderhouden, initiëren en uit te bouwen. De Business Development Manager is verantwoordelijk voor de te voeren onderhandelingen die leiden tot huur- en samenwerkingsovereenkomsten.

De Business Development Manager rapporteert rechtstreeks aan de Directeur (CEO) van het Pivot Park en werkt nauw samen met collega’s van Finance (CFO), Vastgoed & Operations (COO), Marketing, Community en Communicatie.

Profile

Wij zoeken een energieke, resultaatgerichte kandidaat, die acteert op academisch werk- en denkniveau, een kandidaat die kansen en mogelijkheden ziet, verbanden kan leggen en allianties aan kan gaan.
De Business Development Manager
heeft bewezen vaardigheden in het (pro-actief) identificeren, analyseren en (laten) realiseren van commerciële (pharma en drug discovery, biotechnologische en/of chemische) marktvragen, wensen en behoeften van de klant. Ervaring met het vormen en afsluiten van contracten en samenwerkingsovereenkomsten is essentieel binnen deze positie. De Business Development Manager weet waar de startende bedrijven terecht kunnen met hun financierings- en subsidieaanvragen.

Functie eisen
• Academisch werk- en denkniveau;
• Marktgerichte focus;
• Goede communicatieve en commerciële vaardigheden;
• Kennis van biologie, chemie en farmaceutische ontwikkelingsprocessen;
• Kennis van laboratorium/infrastructuur-eisen;
• Vaardigheden in het bouwen en onderhouden van netwerken;
• Vaardigheden in het onderhandelen in complexe situaties;
• Goede vaardigheid van de Engelse en Nederlandse taal
• Affiniteit met ondernemerschap en innovatie
• Affiniteit met financiële markt, het subsidielandschap of de venture capital markt

Benefits

Een dynamische en inspirerende werkomgeving waar vernieuwend ondernemerschap wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Een unieke kans om je visie in te brengen en mee te bouwen aan een sterk merk binnen de farmaceutische sector met internationale concurrentiekracht. Er wordt een mooi salaris geboden met een riant pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

Een assessment zal deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Company profile

Pivot Park in Oss is een Open Innovatie Campus voor medicijnontwikkeling en life sciences. Het park biedt bedrijven een hoogwaardige farmaceutische R&D infrastructuur die de kans geeft om te versnellen, te groeien en uit te blinken op het vlak van genees- middelen-ontwikkeling. Bedrijven op Pivot Park maken
onderdeel uit van een actieve en innovatieve farma R&D Community. Pivot Park is tevens een hub binnen een breder internationaal netwerk en draagt hiermee bij aan een gezonde maatschappij.

Pivot Park is in februari 2012 opgericht. De omstandigheden waaronder het park is gerealiseerd zijn zeer bijzonder: een deel van de hoog-waardige infrastructuur van MSD kwam in 2012 beschikbaar en ondernemers (huurders) hebben hierdoor toegang tot unieke faciliteiten. Het park is een ecosysteem met onder andere gebouwen met verschillende laboratoriumruimten, state-of-the-art onderzoeksapparatuur, zoals chemische-, biologische- en analytische apparatuur en een ultra high- through screening faciliteit.

Pivot Park heeft een snelle ontwikkeling doorgemaakt van pioniersfase naar volwassenheid. Er wordt gewerkt met en aan een lange termijnvisie en strategie waarbij de focus ligt op verdere doorontwikkeling en groei. Pivot Park heeft op dit moment 58 huurders met een totaal van ruim 550 medewerkers. De ambitie is op korte termijn een schaalsprong te maken naar minimaal 66 huurders. De site-organisatie van het Pivot Park bestaat uit ca. 15 medewerkers en vormt gezamenlijk een hecht team voor het beheer en exploitatie van het park.

Location

Oss

Company

Pivot Park

Publication date

17.07.2019

Publication end date

15.09.2019

Vacature delen via:

JOIN THE BDP COMMUNITY!

Join the community of BDP Life Sciences of Business Development professionals and Business leaders in Life Sciences & Health. Through our programmes you will connect with fellow participants, our speakers, coaches and alumni. Also connect with us online via LinkedIn.

CONTRIBUTE TO BDP

Contribute to the development of future business leaders in Life Sciences & Health by becoming a speaker, mentor or sponsor of our programmes. Contact us to discuss the possibilities via info[at]bdplifesciences.com. 

RECRUIT BD TALENT

Are you looking for a Business Development professional? Our partner PRIMER BioBusiness is specialised in the recruitment of commercial talent for the Life Sciences. Whether you need new talent, experienced professional ar an executive to lead your company, contact us to start your search.